Håndballen fortsetter som normalt

Postet av Håndball den 17. Jan 2022

Det er mange spørsmål rundt smittesituasjonen i Stryn Handball. Ja vi har noen bekreftete smittetilfeller og noen positive hurtigtester. Vi har derfor vært i kontakt med kommuneoverlegen i Stryn for å få noen råd om hvordan vi kan holde på med verdens kuleste aktivitet.

Her er svaret hans:

Med nåværende smittesituasjon i Stryn er det ikke behov å stoppe aktivitet som er innenfor anbefalingene. Spesielt ikke mot barn og unge.

Vi skal stille om hodene til å tenke at det er helt naturlig at vi nå kan tåle en del smitte nå. Så vil tiltak styres ut i fra at vi klarer å holde forsvarlige tjenester innen helse, lokalt og regionalt.

Med andre ord, vi klarer ikke å stoppe smitten, og det må svært inngripende tiltak til over lang tid for å vesentlig bremse smitten. Det vi ønsker nå er å sette i ro de som er smitta, slik at smitten bremses noe. På den måten håper i at vi kan ha nok folk på jobb i de samfunnskritiske jobbene.

Det vi vet nå som vi ikke visste før jul er at omikron gir lite sykdom hos vaksinerte og barn, samtidig som vi vet at det er ekstremt smittsomt.

Det vil si at vi kjører på med vanlig aktivitet, innenfor FHI sine anbefalinger som alle trenerne våre er flinke til å følge, for de som kan og vil 

(og er friske) 

NB: Dersom man har symptomer på forkjølelse eller luftveisplager så SKAL du holde deg hjemme.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.